NYUGAT-MAGYARORSZÁGI

KÖRZETI KOLPING SZÖVETSÉG

Az emberi munka minőségét a lélek határozza meg. Az alkotás ugyanis nem más, mint a lélek visszatükröződése. 
(Adolf Kolping)
Szombathely Város Kolping Család Egyesülete
Szombathelyi Kolping Család  - 36 taggal - többségében a Szent Kereszt Lelkészség híveiként 1993-ban alakult meg Horváth József plébános úr támogatásával. Még az évben Kaufbeuren - Szombathely testvérvárosa – Kolping családja együttműködési partneri kapcsolatot ajánlott fel és meghívott bennünk  testvéri látogatásra. A kapcsolat Michael Schneider elnök és Horváth József prézes közreműködésével létrejött , így  októberben 48 fővel útnak is indultunk Kaufbeurenbe. A meleg emberi fogadtatás, segítőkészséges emberi magatartás felejthetetlen volt számunkra.
Zászlószentelésünkön – melyre 1994. június 12-én került sor – a Kaufbeureni Kolping Család is részt vett. Az ő tapasztalataikkal és minden irányú segítségükkel kezdtük meg működésünket. A kapcsolat azóta is tart.
Minden hónap második keddjén tartjuk összejöveteleinket, ahol előadásokat hallgatunk meg és tartunk az élet, a hit és kultúra kérdéseiről.
Rendszeresen túrázunk a kőszegi hegyekben, autóbuszos kirándulások során bejártunk hazánk, Ausztria, Horvátország, Szlovénia közelebbi tájait és Bajorországot. Templomunk restaurálásában anyagilag és fizikai munkával is részt vettünk, és támogattuk egyházközösségünk rendezvényeit. Jó kapcsolatot tartunk a körmendi, zalaegerszegi, Lenti Kolping családokkal. Farsangi báljaink egyre közkedveltebbek.
2008 októberében tartottuk 15 éves jubileumi rendezvényünket, melyre egy kiadványt is készítettünk magyar – német nyelven.
Programajánló

2013. február 23.
Elnökök találkozója
Pápa

2013. március 2.
Országos nagyböjti lelki nap
Eger

2013. április
Istenes versek szavalóversenye
PápaAktuális

SZJA 1+1% felajánlás
Dunántúli Regionális Kolping Szervezet Alapítványa
18913165-1-19